Èxit d’assistència i talent als recitals ‘Enamora’t de la lírica!’ de Tivissa

2018-03-04T20:33:02+00:00 22 d'agost de 2017|Cultura| , |0 Comentaris

Els dos recitals del ‘Enamora’t de la lírica!’, organitzats per l’Ajuntament de Tivissa en el marc de la quarta edició del projecte cultural “Les Nits a la Baranova”, han aconseguit un nou èxit, tant pel que fa a l’assistència del públic com pel talent artístic evidenciat pels artistes que hi han participat.

L’alcalde de Tivissa, Jordi Jardí destaca que “el recital de divendres, amb l’actuació de la soprano darmosana Sara Blanch i del tenor Marc Sala, i el de diumenge, amb Sara Blanch i el baríton Carles Pachón, acompanyats pel pianista Josep Buforn, han evidenciat que Tivissa és un referent cultural destacat del sud de Catalunya”. De manera especial, l’alcalde tivissà ha volgut deixar constància de “la qualitat i el talent demostrat per la soprano Sara Blanch que ha emocionat els assistents i, sense cap mena de dubte, ha propiciat que tots ens hàgim enamorat una mica més de la lírica”.

Jordi Jardí, que va agraïr el treball de tota la gent que fa possible aquest esdeveniment, va afegir que “ja estem treballant per la propera edició perquè volem que encara sigui millor”. “Tenim el marc privilegiat de la Baranova i l’església de Sant Jaume i, entre tots, hem aconseguit ser referent i volem continuar millorant encara més les ‘Nits a la Baranova’”, ha dit l’alcalde de Tivissa.

A més, Jordi Jardí va destacar que als dos recitals es van viure moments molt emotius “quan al començament es va fer un minut de silenci per les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils, amb la participació a l’escenari de tots els cantants i també de representants dels Mossos d’Esquadra que van rebre el caliu i un llarg aplaudiment de tot el públic assistent”.

Cal recordar que, a més dels dos concerts del ‘Enamora’t de la lírica!’, la programació d’aquesta edició de “Les nits a la Baranova” de Tivissa també ha tingut un moment destacat amb la celebració d’una festa especial amb motiu de la celebració dels 90 anys de la plaça de la Baranova. La festa, que va retre un emotiu homenatge a la persona de Lluís Brull i Cedó (Tivissa, 1892-1954), va incloure la presentació i estrena de la pel·lícula 90 anys de la Baranova, una coproducció de l’Ajuntament de Tivissa i Canal Terres de l’Ebre, que recull la història de la plaça amb imatges del passat, algunes de les quals es van poder veure en 3D. Durant aquesta festa, una de les sorpreses va ser la recreació històrica del personatge de Lluís Brull que va ser el conductor i presentador dels diferents moments de la festa. El periodista tivissà J. Ignasi Vidal va ser l’encarregat de donar vida a Lluís Brull. A més, es va destapar una placa que, a l’entrada de la plaça de la Baranova, recorda els diferents moments de la història d’aquest indret emblemàtic, mirador privilegiat de les comarques de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat, i de les muntanyes de Prades, el Montsant, la Figuera, la Picossa, les serres de Cavalls i de Pàndols, els Ports, i la serra de Cardó. La part final de la festa va comptar amb l’actuació musical dels germans Ivan i Mikel Herzog Vidal, amb arrels familiars tivissanes, i del seu pare i conegut cantant Mikel Herzog.

Aquesta quarta edició de ‘Les nits a la Baranova’, organitzada per l’Ajuntament de Tivissa, ha comptat amb el suport de la Diputació de Tarragona i l’empresa Gestió Recuperació de Terrenys SA, i la col·laboració de les empreses Cerima Cherries, Vilanova Fustes, Maset del Lleó, Viveros Ebro, Pamesa, Vinaixa, Darmósmusic Projects i Hostal Braseria Tivissa.

https://www.youtube.com/watch?v=s5nL47qLRNQ

Comentaris
X
X