Més de 700 persones celebren els 90 anys de la plaça Baranova de Tivissa

2018-03-04T20:33:02+00:00 14 d'agost de 2017|Societat| , |0 Comentaris

La festa, que va retre un emotiu homenatge a la persona de Lluís Brull i Cedó (Tivissa, 1892-1954), impulsor de dues iniciatives populars pro-reforma de la Baranova, va incloure la presentació i estrena de la pel·lícula ’90 anys de la Baranova’ que recull la història de la plaça amb imatges del passat, algunes de les quals es van poder veure en 3D, gràcies al treball tècnic desenvolupat per l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre. A més, la pel·lícula, una coproducció de l’Ajuntament de Tivissa i Canal TE, recupera més de 300 fotografies i documents així com imatges històriques tant del passat com de les darreres remodelacions de la plaça.

Una de les sorpreses va ser la recreació històrica del personatge de Lluís Brull que va ser el conductor i presentador dels diferents moments de la festa. El periodista tivissà J. Ignasi Vidal va ser l’encarregat de donar vida a Lluís Brull. A més, es va destapar una placa que, a l’entrada de la plaça de la Baranova, recorda els diferents moments de la història d’aquest indret emblemàtic, mirador privilegiat de les comarques de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat, i de les muntanyes de Prades, el Montsant, la Figuera, la Picossa, les serres de Cavalls i de Pàndols, els Ports, i la serra de Cardó.

La part final de la festa va comptar amb l’actuació musical dels germans Ivan i Mikel Herzog Vidal, amb arrels familiars tivissanes, i del seu pare i conegut cantant Mikel Herzog.

L’alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, va mostrar la seva satisfacció “perquè hem viscut una nit molt especial, que serà recordada durant molt temps, amb un homenatge al tivissà Lluis Brull i a tota la gent que va fer possible que la plaça de la Baranova sigui un dels millors racons de Tivissa i del país”.

D’altra banda, la iniciativa cultural ‘Les nits a la Baranova’, continuarà desenvolupant la seva programació aquesta setmana. Concretament, els propers divendres i diumenge tindran lloc els dos concerts de la iniciativa ‘Enamora’t de la lírica!’, que, hores d’ara, han exhaurit les entrades. Concretament, l’alcalde de Tivissa, ha explicat que “les entrades pel divendres ja estan totes venudes i pel diumenge, en aquest moment, en queden cinc”.

 

https://youtu.be/UgLgMbNlfLo

Comentaris
X
X