La iniciativa Noupops arriba a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa

2018-03-04T21:44:04+00:00 11 d'agost de 2017|Societat| , |0 Comentaris

Cada cop que s’ingressa un nadó a la sala de neonatologia se li dóna un pop fet de ganxet i 100% de cotó per tal que no se sentin sols i es calmin. Els tentacles dels pops els recorda al cordó umbilical de la seva mare, d’aquesta manera no se senten tant estranys, a més a més, com que es distreuen amb els pops no estiren els cables que tenen connectats. “Els nadons quan estan dins l’úter tenen tota l’estona contacte físic amb l’úter i quan naixen una de les coses que menys els hi agrada es sentir-se sense limits, llavors el pop com que els hi toca els tranquil·litza. A més a més, la mare s’ho posar sobre d’ella i el ninot agafa la seva olor, i això encara agrada més als bebès”, explica la neonatològa Sílvia Franch de l’hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

Aquests pops els fan persones i associacions de manera voluntària i sense ànim de lucre, han de complir unes característiques especifiques i després d’higienitzar-los s’envien als diferents hospitals. Aquesta iniciativa va sorgir l’any 2013 a Dinamarca i ara ha arribat a l’hospital Verge de la Cinta de Tortosa. No obstant això, a les Terres de l’Ebre encara no hi ha cap associació que s’hi dediqui i des de l’hospital demanen a la gent que hi participi en la iniciativa, ja que, no hi ha prou pops per tots els nadons de la unitat de neonatologia.

https://www.youtube.com/watch?v=Fe7y3FN5ytE&t=11s

Comentaris
X
X