‘Baby Boom’ de flamencs gràcies a la gestió del Parc Natural del Delta de l’Ebre

2018-03-04T20:04:47+00:00 16 de juliol de 2017|Societat| ,|0 Comentaris

Aquest any ha estat el segon millor per la reproducció dels flamencs des de que es tenen registres: prop de 2.700 parelles reproductores i 2.193 polls. El director del Parc, Francesc Vidal, ha explicat que això és gràcies a la gestió que se’n fa a la Punta de la Banya (l’única zona de cria de flamencs), que consisteix en preservar l’espai de l’impacte humà i en allunyar els depredadors. “És una espècie que necessita molta tranquil·litat per criar i qualsevol destorb fa que abandonin les colònies tots junts”, apunta Vidal.

A banda, enguany la climatologia ha estat favorable i els aliments abundants. “Ha estat un any molt bo des del punt de vista de la reproducció. Han hagut moltes parelles i, d’aquestes, han nascut molts polls amb una supervivència molt alta”, ha valorat el director del Parc Natural.
400 polls anellats

Aquest diumenge a trenc d’alba, centenars de voluntaris han participat en l’anellament de les cries. En aquesta edició s’han marcat 400 exemplars. La resta s’han alliberat.
Per equips, els voluntaris recullen els polls d’un corral, se’ls mesura el bec i se’ls posa l’anella amb un codi. Mentrestant, tot queda anotat. Així, des del Parc poden fer el seguiment biològic de la colònia i saber on migren. Tot plegat ajuda al Parc a prendre decisions per fer una millor gestió.

Els voluntaris venen de tot Catalunya, tot i que la majoria són dels pobles veïns. És el cas de Jaume Vidal, d’Amposta. Ja ha vingut altres anys i destaca que “és una experiència fantàstica” pel paratge, la llum i el tracte amb els animals. Des de Barcelona ha vingut Àngels Pradilla amb el seu marit i una amiga. Han apadrinat un poll i gràcies a un codi podran saber si va a “l’Àfrica o a Sardenya”. “No hem dormit gaire però valgut la pena, això és preciós”

https://www.youtube.com/watch?v=78_xdFobDvw

Comentaris
X
X