Els Mossos d’Esquadra investiguen unes pintades d’exaltació a ETA aparegudes a Tortosa

2018-03-04T21:44:44+00:00 15 de juliol de 2017|Societat| ,|0 Comentaris

Aquest migdia, agents dels Mossos d’Esquadra feien fotografies a les pintades per tractar de determinar la seva autoria i si són constitutives d’un delicte d’enaltiment del terrorisme.

En concret són tres graffitis. Dos han aparegut sobre el mur que separa l’aparcament de l’AKÍ de la carreretera de l’Aldea i un altre a la parada d’autobús del barri del Grup el Temple. En un d’aquests també es pot llegir “organitzat i lluita! Jove: Gora ETA!”. A banda, es poden llegir altres missatges com “si el capitalisme t’explota, explota el capital” o “no som amigues, ens mengem el cony”.

L’Alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha condemnat els fets i ha dit que s’aplicarà la ordenança de civisme “igual que en altres ocasions quan hi ha pintades”. “Se’ls identificarà i se’ls aplicarà la sanció corresponent independentment que siguin amics, amigues, germans o germanes de regidors”.

Bel no ha volgut atribuir les pintades al mateix grup que ahir va penjar una pancarta al monument de la batalla de l’Ebre. Assegura que s’està investigant tot i que creu que “segurament provenen de la mateixa organització”. 

Des de l’organització de l’esquerra independentista es desmarquen de les pintades i recorden que a les 18h de la tarda ja estaven de camí a Amposta, on aquest dissabte han fet una trobada política i festiva. De fet, es mostren sorpresos per les declaracions de l’alcalde i asseguren que no tenen “cap constància” que algun militant d’Arran hagi pogut fer-les. 

gora eta 2

 

Comentaris
X
X