La CUP i F de Figa esperen en sostens als regidors de Deltebre a la sortida del Ple

2018-03-01T06:57:17+00:00 14 de juliol de 2017|Política| ,|0 Comentaris

La polèmica es remunta al ple del mes de juny, quan la CUP va presentar una moció per activar un protocol contra actituds sexistes en Festes Majors i altres fires de gran afluència al municipi. En la seua intervenció, Tomàs Castells, va dir que els “homes de Deltebre es sentien avergonyits per la proposta” i va assegurar que “a Deltebre aquestes coses no passen”.

A partir d’aquí, el col·lectiu feminista local F de Figa va encetar una campanya a les xarxes socials per donar visibilitat les agressions i actituds masclistes que les dones del poble haguessin pogut patir.

Amb les etiquetes #AmiTambéMhaPassat i #DeltebreSenseMasclista, F de Figa ha rebut una trentena de cartes anònimes i més comentaris en xarxes socials on s’expliquen agressions patides en nits de festa. Una d’aquestes cartes, dirigida a Tomàs Castells, va ser llegida per la regidora de la CUP aquest dimecres al ple.
En acabar la lectura, el regidor del PP va assegurar sentir-se “orgullós” si les seves declaracions havien servit “per aixecar una sensibilitat que abans no hi havia”.

Santiago va respondre a micro tancat: “Saps que li diu un home a una dona quan li pega i fins i tot quan la mata? Li diu que ho fa perquè l’estima, masclisme! Vergonya me’n donaria”. Acte seguit va marxar del saló de plens acompanyada d’algunes activistes de F de Figa.

Un ple de dos dies
El ple de Deltebre va començar dimarts però es va suspendre fins el dia següent per exhaurir-se el temps. El regidor de l’equip de govern Francisco Castro va llegir, una per una, les 63 pàgines de respostes a les al·legacions a les noves ordenances de policia i bon govern presentades per la CUP.

L’alcalde, Lluís Soler, va aconseguir aprovar la seva proposta de zona blava gràcies al seu vot de qualitat i a l’absència d’un regidor d’ERC. El dia anterior l’oposició l’havia tombat al detectar-se un error en pla financer que feia el projecte inviable econòmicament. Els tècnics van poder solucionar l’errada i a la segona part del ple es va presentar una nou document.

Així, ara es podrà aparcar gratuitament els primers 30 minuts, es crearà una zona taronja d’aparcament veïnal a cost cero i més places per minusvàlids i la possibilitat d’aparcar davant del gual als seus propietaris. 

Comentaris
X
X