Tortosa acull aquest juliol un dels concerts del festival més important del món de cant coral

2018-03-04T21:44:46+00:00 7 de juliol de 2017|Cultura| ,|0 Comentaris

Seran actuacions de molt alt nivell, que esdevindran un aparador del cant coral més actual i de les noves tendències. El concert de KammerChor Saarbrücken a Tortosa se celebrarà el divendres 28 de juliol a les 9 del vespre a la Cripta de l’Església de la Reparació.

KammerChor Saarbrücken

Fundat l’any 1990 pel seu director Georg Grün, el cor destaca per haver-se fet un lloc entre els millors cors de cambra de l’escena alemanya. Ha participat en festivals alemanys, europeus, d’Estats Units i de Rússia. El cor interpreta obres dels autors més reconeguts de l’edat mitjana, del renaixement i la polifonia, i destaca per les seves interpretacions del repertori coral del segles XVII i XVIII i XX. En l’actualitat la formació comença a destacar per les seves interpretacions de música coral experimental i contemporània. Col·labora regularment amb el Saarländischer Rundfunk.

La reputació del cor s’evidencia en la quantitat de presentacions, participacions a concerts i festivals d’arreu del món que han realitzat fins el present. Els seus enregistraments discogràfics han rebut bones crítiques i els nombrosos enregistraments de ràdio, juntament amb els molts primers premis obtinguts en concursos internacionals, confirmen la seva reputació.

El concert inaugural del Simposi, a l’Auditori de Barcelona

El concert inaugural, a l’Auditori de Barcelona, comptarà amb la participació d’una selecció dels millors cors catalans: Coral de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, Cor de Cambra l’Auditori Enric Granados de Lleida, Coral Sant Jordi de Barcelona, Polifònica de Vilafranca, Pax Cor de Cambra de Sabadell i Polifònica de Puig-reig.

Interpretaran la producció Ressons de l’Al Àndalus, un recull de cançons populars de la Catalunya Nova, València i Mallorca d’influència àrab i andalusí; La Santa Espina, d’Enric Morera, juntament amb la Cobla Sant Jordi i amb la participació de l’Esbart Ciutat Comtal, i L’indòmit corser, una composició que ha creat Marc Timón expressament per a l’ocasió i que s’estrena en aquest concert.

També hi prendran part l’Ansat City Choir (Corea), The Rose Ensemble (Estats Units) i el Cor Infantil del SCIC (Secretariat de Corals Infantils de Catalunya).

Aquest concert tindrà lloc el dissabte 22 de juliol.

Els millors cors del món

L’11è Simposi Mundial de Música Coral comptarà amb l’actuació dels 24 millors cors del moment a nivell internacional. Són formacions de diferents estils musicals, que engloben des de la música clàssica i tradicional fins al pop, el jazz, la música contemporània i també la interpretació musical performativa. Serà, per tant, un aparador de les tendències més actuals del cant coral.

En paral·lel, directors, compositors i amants del cant coral tindran l’opció d’ampliar coneixements amb les conferències i classes magistrals que s’han programat amb els millors directors a nivell internacional i que són la part acadèmica del Simposi. Als últimes dies, s’ha confirmat la presència al Simposi d’Eric Whitacre, prestigiós compositor i director dels Estats Units.

Barcelona va ser escollida capital mundial del cant coral del 2017 en el decurs del darrer Simposi que es va celebrar a Seül, a Corea, fa tres anys. L’organització del festival, que porta per lema Els colors de la pau, és a càrrec de l’International Federation for Choral Music (IFMC) conjuntament amb la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC).

Les entrades es poden adquirir a través de la pàgina web del festival (www.wscm11.cat). Es destinarà 1 euro de cada entrada venuda a Arrels Fundació, entitat que treballa perquè no hi hagi cap persona que dormi al carrer.

La presentació oficial del Simposi tindrà lloc el divendres 14 de juliol a la 1 del migdia l’Auditori de Barcelona.

Comentaris
X
X