Es presenta el projecte de llei de territori

2018-03-04T21:44:45+00:00 7 de juliol de 2017|Política| ,,|0 Comentaris

 Més de 1.000 persones han participat en les set sessions de presentació de l’Avantprojecte de llei de territori que el director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, ha conduït a Solsona, Tarragona, Barcelona, Girona, la Seu d’Urgell, Vielha, Lleida i Tortosa des del passat 6 de juny. El director ha tancat avui el calendari de presentacions territorials a la capital del Baix Ebre.

 
Aquestes sessions per tot Catalunya, que han tingut una bona acollida tant de públic com pel que fa a les aportacions dels assistents, formen part de l’esforç del Departament de Territori i Sostenibilitat per acostar a la ciutadania la Llei, que es troba sotmesa a informació pública fins el proper 14 de juliol. Per tal de facilitar el seu coneixement, reforçar el debat i fomentar les aportacions, els documents que conformen l’Avantprojecte es troben disponibles a la web del Departament, juntament amb un document comprensiu que resumeix l’esperit de la nova Llei i les seves principals aportacions.
 
Ampli procés participatiu
 
Aquestes sessions de presentació de la Llei no són les úniques que ha impulsat el Departament. L’aprovació de l’Avantprojecte de llei pel Govern el setembre passat va anar precedida d’un ampli procés participatiu impulsat pel Departament per copsar, precisament, les necessitats del territori directament de la mà dels actors més involucrats, com ara ens locals, professionals de l’urbanisme, actors econòmics i entitats interessades en l’ordenació del territori.
 
Aquest procés es va estructurar en sis sessions de debat de caràcter temàtic distribuïdes territorialment. Al final de cadascuna es van recopilar les propostes fetes pels assistents, tant de manera presencial com per Internet. Les aportacions van permetre enriquir el text que ara es troba a informació pública.
 
Una revisió sistèmica
 
La Llei integrarà la legislació en matèria d’ordenació del territori: ordenació territorial, urbanisme, paisatge i urbanitzacions amb dèficits. La seva redacció es concep com la concreció d’un procés de revisió dels objectius, els instruments i els procediments vigents a hores d’ara en aquestes matèries.
 
L’objectiu del Departament és anar més enllà dels habituals canvis periòdics en la legislació per proposar una reforma completa del model, tenint en compte que ens trobem en un canvi de cicle estructural, amb unes necessitats diferents a les que han regit la pràctica urbanística de les darreres dècades.
 
La Llei tindrà un caràcter estratègic i poc conjuntural, deixant pels futurs reglaments la concreció dels aspectes més tècnics. Es busca, doncs, que la Llei sigui estable i duradora i que siguin els reglaments els que, si és necessari, s’adaptin a la realitat de cada moment.
 
https://www.youtube.com/watch?v=Kl_ITQ4f5n4
Comentaris
X
X