La Ràpita acull una jornada per Persones amb Síndrome de Sensibilització Central

2018-04-04T20:20:28+00:00 5 de juliol de 2017|Societat| ,|Tags: |0 Comentaris

Després de l’acte d’inauguració presidit pel Sr. Josep Caparrós, alcalde de Sant Carles de la Ràpita, i pel Sr. Ismael Piñas, gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, la Dra. Rosa Caballol, metgessa de família, ha donat a conèixer la Unitat d’Expertesa en Síndromes de Sensibilització Central (UESSC) de les Terres de l’Ebre, que estarà ubicada a Tortosa, i les actuacions i les sessions amb grups de pacients que es duran a terme al CAP de La Ràpita.

La denominació de síndrome de sensibilització central agrupa un conjunt de malalties com la fibromiàlgia, la síndrome de fatiga crònica i la sensibilitat química múltiple, entre altres.

El projecte que s’ha presentat a La Ràpita, es va iniciar fa uns mesos amb una formació específica per als professionals sanitaris tant de l’atenció primària com de l’atenció hospitalària. En els propers mesos s’iniciarà a La Ràpita la segona fase del desplegament del projecte: un nou tractament grupal multidisciplinari per als pacients amb fibromiàlgia que consisteix en educació sanitària, exercici físic i activació conductual.

Els grups estan conduïts per l’infermer referent en fibromiàlgia de cada equip d’atenció primària (EAP) i per professionals de la UESSC de Terres de l’Ebre: infermera gestora de casos, fisioterapeuta i psicòloga, amb un pla organitzatiu de sessions de dues hores setmanals durant 12 setmanes consecutives.

La Jornada ha estat un punt de trobada entre professionals i pacients, on els pacients han estat els protagonistes, hi han pogut fer aportacions i plantejar dubtes i preguntes a l’equip sanitari de la població.

Durant l’acte s’ha presentat l’exposició itinerant: “Dones amb nom propi de les Terres de l’Ebre” que s’engloba dins del marc d’accions previstes per la Gerència Territorial de les Terres de l’Ebre en l’àmbit de la igualtat i que pretén difondre i reconèixer les trajectòries professionals de dones de les Terres de l’Ebre que han tingut o tenen una trajectòria professional en diferents àmbits.

Comentaris
X
X