L’operació antidroga del Montsià es tanca amb 21 detinguts

2018-03-04T20:04:47+00:00 5 de juliol de 2017|Societat| ,,|0 Comentaris

Ho feien a través de dues associacions cannàbiques ubicades a Amposta i Sant Carles de la Ràpita, al Montsià, i altres punts de venda.  També s’han intervingut, en els 13 registres efectuats a domicilis, garatges i locals, 11 quilograms de marihuana, 4 quilos d’èxtasi MDMA, 200 grams d’haixix, i 1.200 plantes de marihuana. També 1,600 euros en efectiu, material per processar la droga i un vehicle.

Les investigacions d’aquesta operació policial van començar a finals de 2016, quan es va detectar un augment de venda de marihuana les Terres de l’Ebre i la proliferació de plantacions, tipus ‘indoor’. La Guàrdia Civil va rebre “multitud” de queixes de veïns d’una associació cannàbica ubicada a Sant Carles de la Ràpita i asseguraven que s’hi venien drogues fins i tot a menors d’edat. 

Paral·lelament, la Policia Nacional havia començat a investigar diversos domicilis d’Amposta on es podria estar venent marihuana. De les dues operacions policials es va esbrinar que una persona, d’origen marroquí, subministrava diferents tipus de droga a associacions cannàbiques i a diferents punts de venda il·legals d’Amposta. Després de diverses setmanes d’investigació, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional van acreditar que el principal investigat dirigia un complex entramat criminal dedicat al cultiu, elaboració, i transport i distribució de derivats cannàbics a Amposta i la Ràpita.

Modus operandi

Diverses persones vinculades amb els responsables de les associacions, denominats “cultivadors”, establien cultius Indoor de la planta de Cànnabis Sativa, amb l’objectiu de produir la droga que posteriorment era distribuïda a les associacions cannàbiques i punts de venda de la localitat.

Aquestes plantacions eren supervisades directament pel principal investigat, amb l’objectiu que la droga que produís reunís els requisits de qualitat i concentració de THC (principal ingredient actiu de al marihuana) que exigia. Altres persones es dedicaven a transportar la droga des dels llocs de cultiu fins als domicilis “guarderies”, llocs on emmagatzemaven les substàncies en grans quantitats.

Així, de forma pràcticament diària, traslladaven una petita partida de droga des d’aquestes “escoles bressol” fins als llocs on es distribuïen “a la menuda”. En aquests transports, els integrants prenien grans mesures de seguretat per evitar tant els controls policials establerts, com els seguiments per part de les unitats d’investigació, utilitzant generalment segons vehicles que circulaven com “llançadores”. Un últim grup de persones, es dedicaven a la distribució “a la menuda” d’aquestes substàncies, tant en les associacions cannàbiques ubicades a les localitats d’Amposta i Sant Carles de la Ràpita, com en punts de venda. Pel que fa als que distribuïen a les associacions cannàbiques, es trobaven “empleats” pels respectius responsables. Realitzaven una jornada fixa, per la qual percebien un sou, independentment de les vendes realitzades aquest dia.

Distribuïen a tot tipus de compradors, independentment que fossin socis o no de l’associació, així com de l’edat, arribant a detectar en diverses ocasions la venda a menors d’edat.

Líder a l’ombra

Fruit de les investigacions realitzades pels dos cossos policials es va poder determinar que, si bé era aquest individu d’origen marroquí el que realitzava de forma directa la supervisió dels cultius, transports, i distribució de la droga, l’organització era liderada realment pel germà major d’aquest.

Aquest segon individu, era qui aportava tot el capital econòmic necessari per desenvolupar les activitats, emprant diversos “testaferros” per ocultar el seu patrimoni real, i al seu germà menor per ocultar de la resta de membres de l’organització.

https://www.youtube.com/watch?v=ggexma29xuE

Comentaris
X
X