ERC qüestiona la passivitat de la Comissió Europea a l’hora d’evitar que els ciutadans paguin el fiasco del Castor

2018-03-04T23:14:18+00:00 1 de juliol de 2017|Política| , , , |0 Comentaris
 
Els republicans retreuen així la passivitat de l’executiu comunitari després que el passat 2015 la cambra aprovés un informe sobre el Banc Europeu d’Inversions (BEI) en què lamentava el paper del BEI i la mateixa comissió en el projecte Castor, instant-los a prendre mesures per evitar que els 1.350 milions d’euros d’indemnització pagats a l’exconcessionària Escal UGS recaiguessin sobre els consumidors.
 
Les preguntes, en aquest sentit, volen saber si s’ha donat compliment al mandat de l’Erocambra i les responsabilitats que s’han exigit o s’exigiran a les autoritats estatals. També volen saber els mecanismes interns de comprovació del BEI per avalar el Castor, tot i els advertiments de científics i entitats. Terricabras ha qualificat la indemnització pagada a l’empresa controlada per Florentino Pérez com a “barbaritat absoluta, un ajut d’Estat concedit d’una manera subreptícia i amagada perquè és un pagament il·legal, que no podria fer amb pagaments directes”.
 
 
Comentaris
X
X