L’Hospital de Móra d’Ebre ha de funcionar amb només una sala de radiologia operativa de les tres que disposa

2018-03-04T19:23:28+00:00 22 de juny de 2017|Societat| ,|0 Comentaris
 
“Si es trenca l’única que funciona podem tenir un gran problema”, ha alertat el secretari general de la Federació d’empleats públics d’UGT de les Terres de l’Ebre i membre del comitè d’empresa del centre, Jose Domínguez. Això obligaria a derivar els pacients a centre situats a uns 50 quilòmetres de distància, com Tortosa o Reus. El sindicat atribueix aquesta situació a la manca crònica d’inversió al centre per part de l’empresa gestora. Segons han informat fonts del grup Sagessa, la direcció de l’Hospital Comarcal té previst posar sobre la taula del Consell d’Administració de Gecohsa, que es reuneix aquest dijous, la renovació completa d’una de les sales de radiologia simple.
 
De moment, el centre tampoc pot efectuar radiografies amb contrast, atès que aquesta prova es duia a terme en una de les dues sales actualment avariades. Però, segons recorda Domínguez, que el problema encara és susceptible d’agreujar-se, atès que només funciona un únic equip. “Si també s’acaba trencant del tot, el fet que haguem de derivar pacients per segons quines proves a Tortosa o Reus per no tenir radiologia, en l’època que estem, seria una mica lamentable”, apunta. El servei de radiologia no només presta servei als pacients d’urgències i programats de l’hospital, sinó també els derivats pels centres d’assistència primària. Cada jornada pot arribar a superar el centenar de proves en ple funcionament, calcula el representant sindical. Això, segons el sindicat, està portant el servei fins al punt del col·lapse.

El problema s’acumula a tota una sèrie d’incidències dins del servei del diagnòstic per la imatge que la mateixa Sagessa no ha desmentit. Domínguez apunta que el TAC ha hagut de ser reparat durant les últimes setmanes. També el mamògraf ha patit problemes, l’aparell de radiografia del quiròfan i el sistema de revelat de les plaques està sent revisat. Segons afegeix, les dos sales avariades “no tenen reparació”, d’acord amb informacions rebudes per part de tècnics. El sindicat lamenta que els responsables de gestionar el centre hagin deixat d’invertir en la renovació dels equipaments, permetent que s’acabin convertint en “obsoletes”.

https://www.youtube.com/watch?v=Jie5gwFF1ZI

Comentaris
X
X