Puigdemont lloa la “gestió” i el “tractament exemplar” de l’aigua que fa el Consorci d’Aigües de Tarragona

2018-03-04T18:16:18+00:00 21 de juny de 2017|Economia| , |Tags: , |0 Comentaris
 
Puigdemont ha recordat l’origen de CAT, nascut per abastir d’aigua de l’Ebre el Camp de Tarragona, i de com “de la necessitat extrema” n’ha fet “avantguarda” sense renunciar a les exigències. El president ha destacat la captació “responsable” que fa el CAT d’un recurs essencial com és l’aigua, i del qual en fa un tractament amb totes les garanties. La planta d’ozó és la primera del país que substitueix el clor en el procés de potabilització i que a més de millorar la qualitat de l’aigua, redueix l’impacte en el medi ambient i suposa un estalvi econòmic de fins a 200.000 euros anuals.
 
Durant els parlaments, el president ha destacat que aquest tractament de l’aigua ho fa gent que, en un moment determinat, no tenia les necessitats cobertes. “Això diu molt del territori i de la gent que ho ha liderat”, ha assegurat, tot destacat la creació d’una planta “modèlica” que permetrà un tractament exemplar “en benefici dels ciutadans i del país.
 
Major eficiència en el procés de potabilització

La nova planta d’ozó del CAT, que consta de tres instal·lacions diferenciades, s’ha construït en terrenys de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) de l’Ampolla. Amb una capacitat de tractament de 4 metres cúbics per segon (345.600 m3/dia), donarà servei a tot el sistema del Consorci d’Aigües de Tarragona: 62 ajuntaments i 26 indústries, que abasten el 85 per cent de la població de tota la demarcació de Tarragona i el 36 per cent del territori. En total 700.000 persones a l’hivern i prop d’1,5 milions durant els mesos d’estiu.

L’aplicació d’una desinfecció alternativa al clor respon a motius sanitaris, de qualitat, de seguretat industrial i econòmics. En primer lloc, la instal·lació permetrà eliminar els precursors de trihalometans i els compostos orgànics persistents. En segon lloc, prescindir de la utilització del clor en forma de gas permet augmentar la seguretat de les instal·lacions i dels treballadors ja que s’elimina el transport per carretera de matèries perilloses i la necessitat d’emmagatzemar aquest producte químic. Finalment, el nou sistema té avantatges econòmics importants: es calcula que permetrà estalviar fins a 200.000 euros anuals.

A part de buscar la major eficiència en el procés de potabilització de l’aigua, la nova planta ha permès fer front a l’obsolescència del sistema actual. I és que els generadors de diòxid de clor, amb més de 13 anys d’antiguitat, requerien una remodelació urgent valorada en més de 500.000 euros. Les obres de construcció, que es van adjudicar per un import de 7,1 milions d’euros, han anat a càrrec de la UTE Sorigué-Aquambiente, han durat 12 mesos i han costat prop de 4,9 milions.

https://www.youtube.com/watch?v=5ClVafZOUV0

Comentaris
X
X