Amposta vol tancar l’any amb una taxa d’atur similar a la dels anys previs a la crisi

2018-03-04T17:32:50+00:00 20 de juny de 2017|Política| , |0 Comentaris

L’Àrea de Polítiques d’Ocupació ha passat de gestionar entre quatre i cinc programes: Joves per l’Ocupació, Fem Ocupació per a joves, Treball i formació, FOAP i Borsa de treball; a apostar per la continuïtat d’aquests i la sol·licitud d’altres com Joves en Pràctiques, 30 Plus Treball i Formació, Espais de Recerca de Feina i Col·laboració Social. “Ens trobem en un moment de canvi i el SOC i la Generalitat de Catalunya han agafat l’Àrea de Polítiques Actives d’Ocupació de l’Ajuntament d’Amposta com a referència del treball ben fet”, va anunciar ahir l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs.

“La vocació d’aquest ajuntament és augmentar els esforços i la dedicació en la reducció de l’atur a la ciutat, per això les partides del Servei d’Ocupació han augmentat un 31%, i s’han creat nous Plans d’Ocupació propis”, afegeix. En total des de l’Àrea d’Ocupació s’han atès 1500 persones entre tots els serveis. Molts d’ells són joves, dels quals s’ha aconseguit la inserció de 69 amb el Programa Joves per l’Ocupació, 42 dels quals aquest 2017. En el programa Fem Ocupació per a joves s’han inserit un total de 44 joves, 20 joves durant els anys 2015-16 i 24 aquest 2017, a més dels 22 joves amb el nou programa de Joves en Pràctiques i un total de 20 persones en el Programa 30 Plus i Formació.

En aquest context, han participat un total de 185 empreses.”Calculem que les empreses que han participat en els nostres programes s’han estalviat uns 120.000 euros l’any durant els dos últims anys”, diu l’alcalde. Fent resum de xifres, l’alcalde ha recordat que «l’any 2012 ens trobàvem en un 24% d’atur”. “El maig del 2015 ens vam trobar amb què hi havia un 19,7% d’atur, el que significava 1.800 persones a l’atur i un total de 7.200 afiliades a la Seguretat Social. Ens vam ficar a treballar i el maig del 2016, ja va començar a canviar la tendència i aquest maig del 2017 podem dir que la tendència s’ha confirmat, i és que la xifra d’aturats ha baixat un total de 512 persones: ara mateix a la ciutat d’Amposta hi ha un total de 1.306 persones aturades, amb un llistat de 8.029 treballadors donats d’alta a la Seguretat Social, el que significa 778 persones més que l’any 2015 i una taxa d’atur del 14,1%, una reducció de més del 5% entre el 2015 i aquest 2017»

“Aquest descens és un percentatge superior que la mitjana catalana, però des de l’Ajuntament d’Amposta volem més i és que el nostre objectiu és arribar als 1.000 aurats i una taxa d’atur semblant als anys 2008-09, just abans de la crisi”. “Anem bé, el teixit empresarial està agafant múscul, però sabem que estem fent una política lenta però consolidada, no volem vendre xifres sinó consolidar el teixit empresarial a poc a poc, sense macroprojectes que creïn una nova bombolla, creiem que el treball i el nostre esforç es comença a notar, però sabem que encara queden moltes coses a fer, creiem que l’Àrea d’Ocupació és una de les més importants i per això l’ubicarem a un lloc ben cèntric, al nou edifici del Sindicat”, conclou. 

https://www.youtube.com/watch?v=2AHFJIKZRF0

Comentaris
X
X