Més de 250 persones participen en un judici popular per exigir “responsabilitats” pel projecte Castor

2018-03-04T23:14:18+00:00 19 de juny de 2017|Societat| , |0 Comentaris
 
Així ho van explicar els organitzadors de la sessió, que va tindre lloc al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona. També va servir per denunciar que el judici ordinari d’aquest cas porta des de 2014 aturat i que “no s’estan atenent les demandes de justícia de la ciutadania”. Entre els participants en la jornada d’aquest dissabte van destacar l’exdiputat i periodista David Fernández o diversos membres de la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres de la Sènia.
 
Malgrat que fa deu anys que va iniciar-se el conflicte al voltant del projecte Castor, les ferides continuen molt obertes i el procés judicial no s’ha resolt. Així ho va assegurar Blanca Vallès, membre de l’Observatori del Deute i la Globalització (ODG), que va indicar que el judici popular d’aquest dissabte s’emmarca en una estratègia global de la societat civil que vol fer reflexionar sobre aquesta polèmica. 

“No hi haurà una vinculació directa entre el veredicte d’aquesta sessió i la justícia ordinària però si podrem obrir un període de reflexió per poder anar als organismes competents i evitar que puguin tornar a haver tractes com el que es va produir en aquell cas”, afirma Vallès.

En aquest sentit va indicar que l’objectiu és “poder incidir perquè aquesta mena de cassos corruptes no es tornin a reproduir i per evitar que les constructores com ACS de Florentino Pérez puguin reproduir aquest mateix model”, comenta. La portaveu de l’entitat va afegir que aquesta mena de models no tenen garanties i generen un impacte social i econòmic que no és bo per la societat. 

En aquesta línia va assegurar que seguiran treballant per revertir la situació de “deute il·lícit” que tots els ciutadans de l’Estat estan pagant per indemnitzar amb 1.700 MEUR a la constructora de Pérez. ODG calcula que la ciutadania haurà pagat més de 3.420 MEUR en 30 anys si se sumen els interessos.

Reclamen indemnitzacions 

Per la seva banda, Joan Ferrando portaveu de la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres de la Sènia, va indicar que tot i que el govern de l’Estat hagi decidit que el projecte del dipòsit de gas de la instal·lació Castor “no entrarà en funcionament després dels més de 500 terratrèmols”, el col·lectiu vol que es desmantelli la plataforma i que s’indemnitzin les persones que han patit aquest desastre. “Hi ha moltes finques que estan afectades per servituds i que ara que ja no operarà el gasoducte no tenen perquè seguir en aquesta situació”, va comentar Ferrando que va afegir que molts ciutadans arrosseguen “danys emocionals”. 

Per tot plegat el portaveu de la Plataforma ha anunciat que properament presentaran una demanda per exigir indemnitzacions econòmiques. Tot i que no ha volgut concretar de quina xifra s’estaria parlant si que ha avançat que fins que no es resolgui el judici penal pendent no podrà ser efectiva aquesta demanda que ha de resoldre’s per la via civil. 

https://www.youtube.com/watch?v=Kn75HMguEyI

Comentaris
X
X