Una investigació a Activa Mutua qüestiona l’alcalde de Móra d’Ebre per cobrar dos sous

2018-03-04T19:23:28+00:00 14 de juny de 2017|Política| , |0 Comentaris

La mútua d’accidents de treball Activa Mutua està al punt de mira de la Seguretat Social per presumptes irregularitats en la gestió de fons públics. Així ho publica El País, que avança que la Inspecció de Treball ja ha obert una investigació -encara no judicialitzada-, arran de la denúncia d’extreballadors, un dels quals també hauria portat el cas a la Fiscalia. La informació ha esquitxat l’alcalde de Móra d’Ebre i diputat provincial pel PDECAT, Joan Piñol. Durant més de cinc anys, hauria estat cobrant dos sous: el de la mútua i el de la Diputació de Tarragona -on té dedicació exclusiva, percebent uns 58.000 euros anuals. Actualment, està en excedència de l’empresa, on treballava anteriorment a accedir als càrrecs públics actuals.

En un comunicat, Piñol ha traslladat un missatge de transparència: “Durant el temps que vaig combinar la meva activitat a Activa Mútua 2008 (empresa privada) i a la Diputació de Tarragona (ens públic) entenia, i entenc, que la situació era absolutament compatible”. L’alcalde afegeix que aquesta informació ha sigut clara des d’un principi: “Sempre he presentat les meves declaracions de béns i incompatibilitats on figura tota aquesta informació, entenent que tot era correcte, mai ningú m’ha dit el contrari”. “Mai he amagat res”, conclou al comunicat.

Arran dels dubtes sorgits, Piñol ha enviat un escrit a la Diputació de Tarragona  per tal que les àrees corresponents ho analitzin i “se m’informi dels passos a seguir”. Des de la institució recorden que és “responsabilitat” dels diputats no caure en incompatibilitats i que, un cop estigui llest l’informe, s’actuarà “en conseqüència”.

https://www.youtube.com/watch?v=lm7JrUISFc0&t=1s

Comentaris
X
X