El preu de la carxofa cau un 70% al Baix Ebre

2018-03-04T18:13:44+00:00 19 de maig de 2017|Economia| , |0 Comentaris
Unes xifres que queden molt lluny dels 1,5 euros als quals van poder vendre les carxofes al llarg d’un mes aquest hivern, en un moment d’elevada escassetat general d’aquest producte. “No ha arribat a compensar: val la pena deixar la carxofa al camp, no collir-la i marxar cap a casa”, es lamenta Albert Bonfill, productor de l’Aldea. Els pagesos reclamen a l’administració que intervingui per evitar possibles pràctiques il·legals de concertació de preus entre les principals empreses conserveres.
 
Fins fa només uns mesos, l’actual temporada estava resultant força per als productors de verdures i hortalisses del Baix Ebre i el Montsià. Les baixes temperatures d’aquest hivern van fer malbé les collites dels principals països productors Europeus, fet que va disparar la demanda i els preus. També la carxofa es va veure afavorida per aquesta situació. Davant d’una situació d’escassetat generalitzada, també als camps del territori, els consumidors van arribar a pagar-la a uns 4 euros el quilo després que els productors la venguessin per 1,5 al llarg d’algunes setmanes a principis d’any.

La situació, però, s’ha capgirat completament durant els últims dos mesos. Fins al punt que els pagesos podrien decidir finalitzar la temporada de forma precipitada després que el preu hagi caigut fins els 0,10 euros el quilo, molt per sota dels 0,30 anteriors, la mateixa quantitat que es va arribar a pagar l’any passat per aquesta època.

https://www.youtube.com/watch?v=h12tYo7OuGQ

Comentaris
X
X