Un centenar de professionals del SEM fa una simulació d’incident de múltiples víctimes a Horta de Sant Joan

Aquest dimecres, 17 de maig, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha organitzat una jornada  sobre Incidents de Múltiples Víctimes (IMV), que ha aplegat més de 100 professionals del món de les urgències i emergències extrahospitalàries, a Horta de Sant Joan.

La trobada, realitzada amb l’objectiu d’actualitzar els coneixements dels  metges, infermers i Tècnics en Emergències Sanitàries (TES) de l’àmbit prehospitalari de Tarragona i Terres de l’Ebre davant d’un IMV, s’ha dividit en dues parts. Una primera sessió teòrica, on s’ha explicat el procediment a seguir en situacions d’IMV, i una segona sessió on s’han realitzat tres tallers pràctics on els professionals han exercitat les diferents tècniques i intervencions en aquesta tipologia d’incidents, amb un número elevat d’afectats.

simulacre SEM a Horta Sant Joan 3.jpg

El primer taller ha estat de coneixement dels materials específics i necessaris en un IMV, on s’han pogut manipular les motxilles i baüls, material d’identificació, senyalització i triatge, alhora que s’han escenificat els diferents punts d’assistència sanitària que s’han de muntar.

En el segon taller, s’han posat en pràctica les dues modalitats de triatge; l’START, que és un triatge inicial, més bàsic i ràpid, i el META, que és un triatge més avançat per identificar a les víctimes que necessiten un trasllat sanitari urgent.

L’últim taller ha servit per materialitzar tots els coneixements adquirits durant la jornada a través d’una simulació d’accident de trànsit múltiple, amb prop de 20 ferits, en un escenari de gran dificultat de treball, tant per les dimensions com per la visibilitat.

simulacre SEM a Horta Sant Joan.jpg

La jornada ha estat possible gràces a la col·laboració de l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan, del Consell Comarcal i de l’Institut de l’Ebre i els seus alumnes, que han participat com a figurants i han cedit 4 cotxes i 2 motos per a la realització dels escenaris.

Aquest dijous, 18 de Maig, l’Institut de l’Ebre ha posat en pràctica els coneixements adquirits enguany en els Cicles Formatius d’Auxiliar d’Infermeria i Emergències Sanitàries, i gairebé 100 alumnes resoldran un exercici plantejat al voltant d’un IMV. En aquesta ocasió, el SEM aportarà 4 ambulàncies de Suport Vital Bàsic  i professionals sanitaris que assessoraran als alumnes.

Els futurs Tècnics en Emergències Sanitàries (TES) es distribuiran en diferents escenaris de treball per poder donar resposta a cadascuna de les necessitats que pugui generar l’accident. Per la seva banda, els estudiants d’auxiliar d´infermeria, estaran distribuïts en dos escenaris totalment diferenciats; al propi lloc de l´accident, amb alumnes que faran el rol de víctimes, i en centres sanitaris de diferent nivell assistencial, per tal d’atendre als afectats.

 

 

 

Comentaris
X
X