Alcanar descarta habilitar espais perquè les animalistes enregistrin imatges dels correbous

2018-03-04T17:35:16+00:00 18 de maig de 2017|Societat| ,|0 Comentaris
En declaracions a l’ACN, la regidora de Festes, Mercè Fischer, ha explicat que la decisió presa en aquest sentit la passada temporada responia a una recomanació de la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre en el context temporal de l’agressió patida per dues activistes a Mas de Barberans –i que es va saldar aquest dilluns amb la condemna de tres aficionats-.
 
“Era un moment molt calent: érem el primer poble que les rebíem a la nostra plaça i la Delegació ens va demanar un lloc per seguretat”, ha explicat la regidora. Un any després dels fets del Mas de Barberans, que qualifica d'”aïllats” i “lamentables”, considera que existeix un “esperit de civisme” i “tranquil·litat amb els aficionats” per poder tornar a la “normalitat” anterior amb suficient seguretat. “No posem cap dispositiu especial. Poden gravar des del lloc que vulguin. No se les aïlla. La plaça és segura i els aficionats tenen clar que han de conviure la gent que li agraden –els correbous- i la que no. No posarem cap dispositiu ni lloc concret”, ha subratllat.

Segons Fischer, abans de les agressions del Mas de Barberans, les activistes ja acudien a gravar als actes taurins de festes majors sense espais assignats ni mesures de seguretat addicionals. “Farem el que havíem fet la resta d’anys”, assenyala. Aquest passat dimarts, en motiu dels correbous de les festes de Maig que se celebren fins el cap de setmana, representants d’AnimaNaturalis van acudir a Alcanar per gravar els correbous sense que es produïssin incidents. Al matí van fer-ho des del terrat d’una casa particular des d’on van participar en un programa televisiu en directe. A la tarda, a la plaça, es van situar al cadafal habilitat l’Ajuntament, l’única estructura d’accés lliure per a les persones que vulguin presenciar els actes taurins. 

Comentaris
X
X