Litterarum referma la simbiosi entre literatura i arts escèniques amb més de 30 espectacles literaris

2018-03-04T19:23:29+00:00 17 de maig de 2017|Cultura| ,|0 Comentaris
El certamen ha programat 33 espectacles, gairebé el doble que l’any passat, inspirats en una vintena d’autors d’arreu dels Països Catalans, entre els quals hi ha Vicent Andrés Estellés, Pere Quart, Maria Cabrera, Ausiàs March o Marta Pessarodona, així com escriptors locals com Zoraida Burgos, Artur Bladé o Francesca Aliern.
 
Aquest any la fira s’amplia un dia i començarà dijous, un dia més que en les edicions passades, i es programarà en vuit espais diferents. La novetat d’aquest any és el ‘Tast-Avanç’, que presentarà als programadors els espectacles dels propers anys.
 
En el nou s’oferiran tastets d’espectacles inspirats en l’obra de Joan Brossa, de qui el 2018 se celebrarà el 20è aniversari de la seva mort. Els programadors els podran veure i contractar després d’haver parlat amb els seus creadors.

Entre els espectacles destacats, el certamen inclou la cantant algueresa Franca Masu, que ens presentarà l’espectacle Cor de mar, inspirat en poetes de l’Alguer catalanoparlant. Representant a les Illes Balears els espectadors podran sentir Les darreres paraules de l’escriptora Carme Riera recitades i cantades per Marta Elka, Toni Pastor i Mingo Ràfols, mentre que el cantautor Andreu Valor acompanyat al saxofon per Moisés Olcina faran reviure els versos del valencià Vicent Andrés Estellés. 

En clau ebrenca, el dramaturg Valer Gisbert estrenarà una creació teatral a partir de la novel·la Les passions de la Menestrala, de l’escriptora de Xerta Francesca Aliern i la programació també s’endinsarà dins la poesia catàrtica d’Enric Casasses a través del Sense pistola creat pels ebrencs Arturo Gaya, Laia Oliveras, Paco Prieto i Kike Pellicer.

El certamen manté la mirada als més petits i programa cinc espectacles per a públic familiar, que inclouen contes, titelles i teatre inspirats en textos de Joaquim Ruyra, Prudenci Bertrana, Pruden Panadès o Joan Salvat-Papasseit, entre
altres. 

Litterarum vol fer en aquesta edició un pas més cap a l’inici de la internacionalització del projecte i col·laborarà amb l’àrea d’universitats de l’Institut Ramon Llull per coordinar que la programació del 2017 complementi activitats al voltant del català a diverses universitats europees en primer terme i perquè sigui una eina més per als professors. L’any que ve es preveu convidar els docents al Litterarum. 

Comentaris
X
X