Jordi Salvador (ERC) demana al Govern espanyol “descobrir el pastís” del cas Castor

La intervenció del diputat es va produir arran del debat d’una Proposició no de Llei presentada pel grup Podem sobre les indemnitzacions derivades de l’extinció de la concessió de l’explotació del magatzem de gas Castor. Salvador, que va donar suport a la Proposició, va manifestar que el Castor “és l’exponent més clar de la connivència que ha existit durant anys entre els principals partits polítics i l’oligarquia empresarial que fa negocis a cop de BOE des de la llotja d’un determinat camp de futbol”.
 
El diputat republicà vol “que s’investiguin i es determinin les responsabilitats polítiques, tècniques i econòmiques dels que van autoritzar, tramitar, gestionar i aprovar la posada en funcionament del Castor. I també cal que assumeixin responsabilitats els dirigents que van determinar indemnitzar els constructors del magatzem de gas”. Segons ell, seria una mostra de bona salut democràtica que en seu parlamentària es pogués auditar políticament, tècnicament i econòmicament tot el procés de tramitació, autorització i indemnització del Castor.
 
Salvador va qualificar el Castor com “un dels fracassos polítics i econòmics més grans dels governs del regne d’Espanya”, a la vegada que ha denunciat la “manca de transparència” que hi ha hagut. El diputat republicà va acabar la seva intervenció demanant un canvi d’actitud del Govern espanyol i que el ministre d’Energia, Álvaro Nadal, atengui la petició de l’alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat, i visiti els municipis afectats pels terratrèmols, escolti la ciutadania i expliqui què faran a partir d’ara per desmantellar el Castor.
 
Comentaris
X
X