Clam a Móra d’Ebre per exigir inversions a l’Hospital

2018-03-04T20:28:29+00:00 13 de maig de 2017|Societat| , , |Tags: |0 Comentaris

Bates blanques per un tracte just. Més d’un miler de persones han omplert aquest dissabte al matí els carrers de Móra d’Ebre en defensa de l’Hospital Comarcal. “Per un hospital digne, inversions ja” és el missatge que ha encapçalat una manifestació que ha sortit del pont de les arcades i ha acabat al centre sanitari.

El present i futur de l’hospital morenc estan en joc. “D’aquí un any ha de canviar la gestió i durant 29 anys s’han acumulat uns diners que pensem que pertanyen a l’hospital i no a qui el gestiona”, reclama el representant del Comitè d’Empresa, Jordi Rubio. Fonts del Comitè d’Empresa recorden que alguns equips, com a l’àrea de radiologia, s’estan quedant obsolets. També denuncien que hi ha goteres. L’empresa que gestiona l’hospital és Gecohsa, de l’Ajuntament de Reus. L’any passat, 4 dels 8 milions d’euros de patrimoni del centre morenc es van desviar per salvar l’Hospital Sant Joan de Reus.

Professionals i usuaris reclamen que s’executi el pla d’inversions pendent i que la gestió reverteixi a l’àmbit d’influència: Ribera d’Ebre, Terra Alta i Priorat. Alcaldes i representants del territori també s’han manifestat. L’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, reclama al conseller de Salut que aclareixi el futur: “Hi ha un consens polític evident, l’hospital té un dèficit d’inversions i aquests 4 milions han de revertir aquí”. Per Piñol, és “inadmissible” que, a poc més de 40 setmanes perquè acabi la gestió actual, “no sabem quin és el futur”. Piñol no renega de la possibilitat que l’hospital riberenc encaixe en un nou sistema públic sanitari ebrenc, però avisa que no concep una gestió de l’hospital comarcal de Móra que no estiga participada pel món municipal. “Si ho han triat per a Reus i és bo per a Reus, per què no és bo per a Móra d’Ebre? Acceptem el 55 % de gestió per part de la Generalitat, però el 45 % restant s’hauria de repartir com a mínim entre els consells comarcals de la Ribera, la Terra Alta i el Priorat i els tres ajuntaments caps de comarca”, conclou. 

https://www.youtube.com/watch?v=tMLud11vlbU

Comentaris
X
X