Els pressupostos participatius de Tortosa es distribueixen en 8 projectes

2018-03-04T21:45:49+00:00 8 de maig de 2017|Política| , |0 Comentaris

De les 140 propostes sotmeses a votació, un total de dotze han estat seleccionades d’acord amb el nombre de vots rebuts i el cost total de la partida pressupostària destinada, que en el cas de Tortosa ciutat era de 130.000 euros i en el d’Els Reguers i Vinallop de 10.000 en cada cas.

Les propostes escollides a Tortosa ciutat són: eliminar barreres arquitectòniques a voreres del Temple: carrer Enric d’Ossó, Lamote de Grignon i M.R.Molas (22.600 euros / 331 vots); eliminar barreres arquitectòniques al Centre: av.Generalitat -Ronda Reus i Artur Anguera-, Argentina, Rambla Felip Pedrell, Cervantes i Despuig (31.000 euros/328 vots); adquirir desfibril·ladors per disposar de més espais cardioprotegits (17.000 euros/201 vots); ampliar l’skatepark al parc dels Països Catalans a Sant Llàtzer (40.000 euros/176 vots); instal·lar punts d’alimentació per a colònies de gats (12.450 euros/97 vots); millorar l’enllumenat del carrer Sant Blai (1.500 euros/67 vots); pavimentar el carrer Sol -alçada núm.25- (2.450 euros/33 vots); i millorar l’accessibilitat de la vorera a l’encreuament de la rambla Pompeu Fabra i el carrer J.S.Elcano (3.500 euros/21 vots). Als Reguers, la proposta escollida ha estat habilitar un passeig per a vianants al costat del barranc (10.000 euros/38 vots). I, finalment, a Vinallop, les propostes escollides han estat tres: il·luminar la zona de contenidors del carrer Llevant (4.000 euros/19 vots); instal·lar wifi al casal i a l’ajuntament (3.900 euros/6 vots); i posar noves porteries de futbol a la pista poliesportiva (1.500 euros/4 vots).

L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha volgut destacar que aquest ha estat “un procés de participació pur”, en el sentit que “sobrepassa la representativitat de les entitats veïnals o les associacions”, en la mesura que “qui decideix és la persona”. “No hem volgut fer uns pressupostos condicionats a propostes fetes per l’Ajuntament o per les associacions. Són propostes promogudes per persones i votades per persones”, amb independència que membres d’entitats s’hagin implicat en la defensa de determinades propostes a títol individual.

Bel ha avançat que en les properes setmanes es faran les modificacions pressupostàries necessàries per tal de poder habilitar les partides corresponents per executar les obres dins d’aquest exercici. De la seva banda, el regidor d’Hisenda, Marià Martínez, ha reconegut que no s’esperava tanta participació i ha valorat l’encert de facilitar les votacions en el marc de la fira d’Expoebre. Martínez ha agraït a tot el personal que ha treballat per fer possible els primers pressupostos participatius de Tortosa.

https://www.youtube.com/watch?v=0KnZtssQ2Mc

Comentaris
X
X