Ramon Miravall: “El problema d’Espanya és el mateix que al segle XIX i segueix sense resoldre”

2018-03-04T21:45:53+00:00 25 d'abril de 2017|Entrevistes| , |0 Comentaris

Miravall diu que, “el problema d’Espanya al segle XIX és el mateix problema que té actualment sense resoldre. L’imperi Espanyol a través de la Constitució de Cadis passa a dir-se Espanya i allí comencen les guerres civils que van ser moltes durant aquest segle, sobretot les més recordades, les guerres carlines. Són uns enfrontaments i uns odis que es van acumulant i que conflueixen en la lluita de classes i l’obrerisme. Franco vol acabar amb el món obrer. Hi ha moltes coses que no es poden entendre des de la situació i els temps actuals. La guerra de 1936, és la darrera guerra del segle XIX, ja que els homes, són del segle XIX i els problemes els mateixos que posteriorment s’arrossegarien durant els anys de franquisme i que són els mateixos que ara, tot i que actualment i aquí en lloc de guerres s’acaba en Pau”.

Per a Miravall, actualment s’està començant a desvetllar la veritable guerra civil, ja que no està diu, “ni plantejada. La guerra la va guanyar qui la va guanyar i està explicada a la seva manera i com ells volen, i la seva versió s’ha mantingut durant més de 40 anys, una versió feta a través de les informacions de partits o ajuntaments o fins hi tot de la gent del carrer que no sabien bé el que havia passat i a partir de realitats falses”.

Comentaris
X
X