Campredó i Adif comencen a negociar per la cessió de l’estació

 Aquest dimecres el president de l’EMD de Campredó, Damià Grau, i l’alcalde de Móra la Nova, Francesc Xavier Moliné, es ven reunir amb la direcció d’Adif a Madrid. Gràcies a la intermediació del senador d’ERC, Miquel Aubà, van poder traslladar al president de l’empresa pública, Juan Bravo, les seues principals reclamacions. 

L’alcalde pedani va presentar el projecte per convertir l’antiga estació de tren de Campredó en un nou equipament: la casa de la música. La remodelació, valorada en 800.000 euros, inclouria diversos bucs d’assaig, una sala de gravació, un petit auditori i fins i tot un alberg per acollir músics d’altres procedències. 

Els directius d’Adif van rebre la proposta positivament i començaran a estudiar la memòria presetnada per l’EMD tortosina. “Ha de ser un acord a dues bandes. L’estació està en molt mal estat i és una inversió importat. Per això volem una cessió a llarg termini o una compra a un preu raonable”, ha declarat Damià Grau. Un cop Adif hagi valorat la proposta, comencaran a negociar amb l’EMD de Campredó. 

L’antiga estació és un exemple de l’extens patrimoni històric d’Adif que actualment es troba en desús. Com l’estació de Campredó, n’hi ha unes altres dues a Catalunya: la de Mont-roig del Camp i Camarles, també abandonades. Per la pedania de Tortosa, la inauguració de l’estació i l’arribada del ferrocarril va ser un revulsiu i és per això que és un edifici emblemàtic del poble. “El nucli urbà actual de Campredó neix al voltant de l’estació. Per tant a nivell sentimental tenim un deute amb este edifici i a part un dèficit d’equipaments que en part aquesta actuació vindria a resoldre”, afegeix Grau. 

https://www.youtube.com/watch?v=Hi2R1MbA9tI

Móra la Nova reclama compromís per l’R15

L’alcalde de Móra la Nova, Francesc Xavier Moliné, també va ser present a la trobada amb Adif. Moliné va traslladar els temors del territori sobre el possible desmantellament de l’R-15. També va posar sobre la taula la necessitat de millorar la seguretat al pas a nivell i la preocupació pel tancament de l’estació, inclosa al Pla d’Emergència Nuclear. El municipi vol negociar la cessió del museu del ferroviari, en el marc del projecte de museïtzació per posar en valor la relació de Móra la Nova amb el ferrocarril. “Volem aconseguir un arrendament a vint o vint-i-cinc anys a canvi de fer el manteiment i dinamitzar el museu”, explica Moliné. 

En aquest sentit, els directius d’Adif van enviar un missatge “tranquil·litzador” assegurant que després d’una època d’inversions en alta velocitat ara és el torn de tornar a invertir en les línides de rodalies. 

https://www.youtube.com/watch?v=Yl-OrxMeM_M

 

 

Comentaris
X
X