L’hotel ‘La Ràpita’ seguirà oferint places de l’Imserso malgrat l’ultimàtum dels hotelers de la Costa Daurada

2018-03-04T20:05:40+00:00 18 d'abril de 2017|Economia| ,|0 Comentaris

L’hotel ‘La Ràpita’, l’únic de les Terres de l’Ebre que treballa amb l’Imserso, es desmarca dels hotelers de la Costa Daurada i seguirà oferint places a turistes de la tercera edat. Fa uns dies, les dos grans associacions d’establiments turístics de Tarragona van amenaçar de no signar nous contractes amb el programa perquè els causa pèrdues econòmiques. Una decisió a la que donarien suport els 15 hotels de la demarcació que participen al programa, inclòs el del Montsià, segons diferents informacions publicades.

El director de l’Hotel La Ràpita, però, subratlla que ni el seu establiment ni el seu grup empresarial subscriuen les declaracions de la patronal hotelera de la Costa Daurada. “És un programa que ens va bé, si no el tinguéssem no podríem obrir”, afirma Guillermo Acero. Sí coincideixen, en canvi, en la base de les reclamacions: les baixes tarifes.

Durant els mesos de tardor i hivern el programa Imserso (depenent del Ministeri de Sanitat i Serveis Socials) assegura una ocupació hotelera mínima del 70% a preus baixos. Segons la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la demarcació de Tarragona (FEHT), es paguen 21 euros per  persona i dia en règim de pensió. Per exemple, un viatge de 8 dies a una destinació de platja en temporada baixa costa 166 euros.

El director de l’Hotel ‘La Ràpita’, Guillermo Acero, lamenta la situació i considera que el preu que es paga és “ajustat”, però conclou que “són les condicions que s’han d’acceptar”. Gràcies a la gent gran -explica-, l’hotel té una ocupació mitjana per sobre del 90% durant la temporada baixa i pot mantenir la plantilla, mentre que altres establiments del municipi treballen a mig gas o directament tanquen fins la Setmana Santa. No guanyen diners, però tampoc en perden. Amb l’hotel tancat, recorda Acero, “s’han de seguir pagant costos impostos i subministraments”.

L’origen de l’enèsima queixa del sector es troba en la pròrroga del conveni amb el turoperador Mundo Sénior sense tocar els preus i allargant la temporada 15 dies més, fins principis de juny. Els hotelers de la Costa Daurada asseguren que han invertit als seus establiments per adaptar-se a aquest client i que els costos han pujat darrerament; en canvi les tarifes que fixa l’administració estan congelades des de fa tres anys. En dades del mateix ministeri, el pressupost d’aquest programa ha caigut dels 120 milions d’euros del 2009 als vora 70 milions del 2015. Els hotelers proposen que se’ls pagui 23 euros per plaça i que els usuaris acabin assumint un petit increment en el preu final.

35.000 places anuals

La Costa Daurada, les Illes Balears o Benidorm són les destinacions preferides dels pensionistes, malgrat que també poden optar per circuits de turisme cultural o d’aigües termals. Entre els 15 hotels de Salou, Cambrils, Vila-seca, Coma-ruga i la Ràpita, es comercialitzen 35.000 paquets turístics a l’any i es mantenen 500 llocs de treball a tota la província.

Alguns d’aquests visitants són habituals a la zona, com és el cas d’Antonio Pérez, de Dos Hermanas (Sevilla), que ja fa més de 30 anys que estiueja a la demarcació i ara ho segueix fent amb l’Imserso. “Ens encanta, venim dotze amics i anem a tot arreu”. El seu amic, Manuel Cadena, és el primer cop que visita les Terres de l’Ebre i reconeix que la zona li ha agradat molt, així com l’hotel. “Cada cop que podem ens apuntem, ens va molt bé”, explica Cadena.

Amb 463 llits disponibles, aquests dies l’Hotel La Ràpita té una ocupació del 95% assegurada. El seu director, Guillermo Acero, té clar que les Terres de l’Ebre són una destinació “on podem omplir els caps de setmana de temporada baixa, però entre setmana difícilment podem passar del 50%”.

https://www.youtube.com/watch?v=Z_IyRiT6udg

 

Comentaris
X
X