Una oliva elaborada amb pauma del Mas de Barberans, trofeu del festival de cinema i turisme terres Catalunya

2018-03-04T19:19:07+00:00 10 d'abril de 2017|Cultura| ,,|0 Comentaris

Tot i la seua vocació internacional, el festival terres Catalunya – INTERNATIONAL ECO & TOURISM FILM és un certamen estretament vinculat a les Terres de l’Ebre i així s’ha fet palès tant en l’elecció del logotip del festival – una olivera mil·lenària- com en la del trofeu que s’emportaran les pel·lícules guanyadores: una oliva feta amb pauma dissenyada per una exalumna de l’Escola d’Art i Disseny (Esardi) d’Amposta, Anna Reverté, en col·laboració amb les artesanes del Centre de Desenvolupament Rural Museu de la Pauma del Mas de Barberans arran d’un taller de creació de producte I+D, organitzat pel museu.

Es tracta d’un guardó que lliga molt amb la filosofia del festival  terres Catalunya, un certamen de cinema turístic que té com a distintiu principal l’aposta per la sostenibilitat i la difusió de valors vinculats a aquest concepte. L’oliva de pauma sostinguda en una base de fusta d’olivera exemplifica l’estreta relació que hi ha entre l’home i la natura a les Terres de l’Ebre. Es tracta d’un objecte artesanal fet amb margalló del Mas de Barberans, un petit poble situat a la falda del Port. Després d’un procés previ de creació del disseny, l’han elaborat les artesanes de l’empresa Art Pauma del Mas,  seguint la tècnica ancestral de teixir la pauma, un ofici que fa uns anys estava en via d’extinció i que actualment està vivint un interessant procés de recuperació. Aquesta interacció entre l’home i la natura és un dels valors de sostenibilitat que vol difondre i projectar terres Catalunya.

 

Comentaris
X
X