Ulldecona, Barcelona i Olost promocionen la cuina amb carn de cabra hispànica

2018-03-04T22:04:15+00:00 22 de novembre de 2016|Societat| |0 Comentaris

Aquesta iniciativa que va nàixer a Bot, a la Terra Alta, de la mà de l’empresa de Bot Donum Deus, principal distribuïdora de carn de cabra hispànica dels Ports a Espanya. A més de Jeroni Castell, xef amfitrió de les jornades, dos cuiners amb estrella Michelin, com Jordi Esteve, del restaurant barceloní Nectari i Antoni Sala, del restaurant Fonda Sala, formaran part d’aquestes jornades. Els plats que s’hi podran degustar són el cucurutxo de tomàquet amb gelat de llonganissa de cabra, ravioli de cabra hispànica, tataki de cabra hispànica i cabra roja, entre altres.

“A diferència de molts països del centre d’Europa, on la carn de caça és molt apreciada, al nostre els productes de cabra hispànica encara són força desconeguts”, afirma José Luis Todó, un emprenedor de Bot que va començar a veure les possibilitats de les cabres abatudes pels caçadors, als quals ell mateix organitza des de fa anys sortides de caça pels Ports. La carn de cabra, sosté Todó, “és un producte de proximitat, i molt sa, perquè és d’un animal salvatge i no conté residus d’hormones, ni antibiòtics o altres fàrmacs”. A més, es tracta d’una carn amb un alt valor nutritiu: més proteïnes que la majoria de carns, menys greix i és rica en Zinc, Seleni i Vitamines del grup B, especialment B12, característiques que la fan idònia i molt recomanable per al consumidor conscienciat en la carn saludable i de perfecta traçabilitat.

https://www.youtube.com/watch?v=bzGWa1uN1c8

 

Comentaris
X
X