El topònim “móra” prové del fruit de la morera negra i amb la nova reforma de l’IEC perdria l’accent diacrític que el diferencia del mot “mora”, que fa referència a la cultura àrab.
 
L’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, assegura que “no està previst que es puga canviar, a no ser que hi haja una proposta massiva que ho demane”. “Una de les primeres actuacions que vam emprendre quan vaig arribar a l’alcaldia va ser posar l’accent al rètol de Móra d’Ebre que hi ha al turó de l’hospital i no tenim previst canviar res”, reconeix Piñol.
 
Per la seua banda, l’alcalde de Móra la Nova, Francesc X. Moliné, destaca que la supressió dels diacrítics “pot comportar un empobriment de la llengua catalana”. En aquest sentit, Moliné assegura que aposta “per mantindre l’accent i, tot i que acabe desapareixent, es conserve com una resta històrica”.