Canal Terres de l’Ebre oferirà l’obra inaugural de Litterarum des de Móra d’Ebre

2018-03-04T23:14:20+00:00 23 de maig de 2016|Cultura| , , |0 Comentaris

Així, per primera vegada en els nou anys del certamen, un dels seus muntatges es podrà seguir en directe per tot el país en una producció de La Xarxa conjuntament amb el Canal Terres de l’Ebre.

Els teleespectadors podran gaudir, doncs, veient com artistes de diferents disciplines porten a escena des de textos del valencià Vicent Andrés Estellés i el mallorquí Blai Bonet fins a autors ebrencs com Jesús Moncada o Sebastià Juan Arbó. En aquest sentit, l’espectacle inaugural integrarà diferents creacions. D’una banda, Estellés i Bonet compartiran protagonisme a l’obra ‘Cos’, dirigida pel poeta tortosí Albert Roig i interpretada per alumnes de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) de l’Institut del Teatre.

De l’altra, es representarà ‘Visitacions’, un treball de l’escenògrafa ebrenca Maria Pons que abraça diversos elements del patrimoni cultural immaterial de les Terres de l’Ebre, com eljoc de la morra de la Ràpita, les curses del cresol de Prat de Comte i el toc del corn dels llaguters de Móra d’Ebre a partir de lletres de Moncada i Arbó.

En definitiva, una exhibició d’art i paraula que es podrà veure per les televisions locals el divendres 27 de maig a les 22h. Des del Teatre de Móra d’Ebre, l’encarregat de presentar el programa serà el periodista Jaume Borja de Canal Terres de l’Ebre.

Una edició amb novetats artístiques i l’empremta de l’Any Llull

Litterarum està organitzat per l’Ajuntament de Móra d’Ebre i la Institució de les Lletres Catalanes. Durant els tres dies de la fira es representaran un total de 17 espectacles de companyies de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià. L’Any Llull marcarà especialment aquesta novena edició, ja que enguany es compleixen 700 anys de la mort de l’escriptor i humanista mallorquí. De fet, la seva obra inspira tres dels espectacles que es presentaran, entre els quals destaca ‘El verger de l’Amat’, un muntatge musical que interpreten l’actriu Montse Germán i el músic mallorquí Ferran Pisà.

Com a novetat destaca l’estrena de les creacions musicoliteràries fruit de les residències creatives que han fet al Litterarum dues parelles de músics i poetes: la de Maria Cabrera i Bikimel i la de Jordi Llavina i David Carabén.

Comentaris
X
X