Mas de Barberans denuncia assetjaments arran dels incidents dels correbous

L’alcalde de Mas de Barberans, Josep Maria Lleixà, no descarta portar davant els tribunals els insults i els assetjaments que estan patint les administracions i els veïns del poble arran dels incidents de divendres passat a la localitat, quan dos animalistes van denunciar agressions durant un espectacle de correbous dins les festes de Sant Marc. “Al Mas, hem tingut de donar de baixa la pàgina del facebook pels atacs informàtics que hem patit. També hem rebut correus amenaçadors, desagradables, i les administratives de l’ajuntament han tingut de despenjar el telèfon davant la insistència de trucades amb insults durant dos dies seguits”, explica Lleixà.  

Lleixà també ha lamentat que s’aprofiten aquests fets puntuals per criminalitzar un poble, una festa i un territori. “Va ser un fet molt deplorable, però puntual, d’unes persones en concret que van tindre una actuació nefasta dins l’espectacle”. Durant el ple extraordinari del muncipi de dimecres a la tarda, es va llegir un manifest de condemna pels fets ocorreguts i en defensa de la festa dels bous i el respecte a les tradicions.

Manifest dels 12 alcaldes del Montsià a favor dels bous i de la pluralitat d’opinions

A través d’un manifest, els 12 alcaldes del Montsià, conjuntament amb els portaveus dels grups polítics del l’ens comarcal, han lamentat els fets ocorreguts el passat 29 d’abril a la festa dels correbous de la Festa Major del Mas de Barberans. “Condemnem qualsevol tipus de violència, vingui d’on vingui, i en qualsevol àmbit, ja sigui festiu, lúdic, social, cultural o esportiu”. Afirmen que “la festa dels bous forma part de les festes i tradicions del pobles del Montsià, les quals s’organitzen amb estricta subjecció a la normativa de la llei 34/2010 de la Generalitat de Catalunya”. El document també fa referència a la diversitat cultural d’un país ja que “ens fa crèixer com a societat i el respecte pels diferents posicionaments davant d’un fet concret ens reafirma com a societat democràtica i plural”. El manifest també insta a la Generalitat a prendre les mesures adients en defensa de la festa dins d’un marc de respecte i convivència.

https://www.youtube.com/watch?v=Dm5I-_DHMPk

 


 

Comentaris
X
X