La vida del represaliat Joan Talarn explicada pel seu net, a les Biografies Ampostines

2018-03-01T06:08:24+00:00 19 de febrer de 2016|Cultura| |0 Comentaris

La primera va ser sobre José Guarch Ferrer, més conegut com “Lo Teixidor”, cantador de jota; i ahir es presentava la biografia de Joan Talarn, pagès represalitat, on el politòleg Pere Ferré va realitzar la conferència a través d’una conversa amb el seu net, Jordi Talarn, qui va explicar amb anècdotes la vida d’un regidor republicà que va ser empresonat l’any 38 a Amposta, sent condemnat a 30 any i un dia.

El seu net recordava la situació familiar i com ho passaven malament per la incertesa: Joan Talarn va ser traslladat a Vinaròs, a Saragossa i a Burgos; mentrestant, altres republicans reclosos eren afusellats. Finalment, va ser alliberat als pocs anys, tot i que no va deixar d’estar vigilat.

Les properes Biografies Ampostines seran els propers dies 25 de febrer sobre el professor i músic David Morales, i el 3 de març sobre l’artista Mari Chordà. Totes dues a dos quarts de vuit a la Sala d’Actes del Museu de les Terres de l’Ebre d’Amposta.

https://www.youtube.com/watch?v=4vqKHH0OeCk

Comentaris
X
X