Els alumnes de l’escola de Sant Agustí de Riba-roja elaboren un conte sobre la clotxa

2018-03-04T19:55:02+00:00 17 de febrer de 2016|Cultura| , |0 Comentaris

Els alumnes de P5 de l’escola de Sant Agustí de Riba-roja ja saben què és una clotxa gràcies a la iniciativa dels alumnes del cicle superior de l’escola i la professora de plàstica que han estat treballant durant uns mesos perquè el conte de la ‘Nana clotxa’ vegi la llum. Després de gairebé un any de treball, la publicació veu ara la llum gràcies al suport de l’Ajuntament riberenc i la Diputació de Tarragona. “Els de cicle superior es van anar engrescant, van anar apuntant les idees de cada nen… Vam pensar que podien animar els ingredients que són de la clotxa i a partir d’allí vam fer un redactat” afirma la directora de l’escola, Leonor Cervelló. 

La pregonera de la festa de la clotxa de l’any passat, la cuinera Carme Ruscalleda, guardonada amb tres estrelles Michelin, ha escrit el pròleg del conte. La clotxa és el plat tradicional per excel.lència de la Ribera d’Ebre, un àpat amb origen en la cuina de pagès fet amb pa, tomatons, sardina, all i ceba. La festa  se celebra cada any en un poble diferent alternant la zona nord i sud de la comarca. La tretzena edició de la festa tindrà lloc enguany el 6 de març a la Palma d’Ebre.

https://www.youtube.com/watch?v=YKBejM3d8MQ

Comentaris
X
X