Campanya per salvar del tancament l’emblemàtica llibreria Serret del Matarranya

2018-03-04T18:56:30+00:00 15 de febrer de 2016|Cultura| , |0 Comentaris

El pont medieval és un dels principals símbols del petit nucli de Vallderoures, a la comarca aragonesa del Matarranya. Des de fa trenta anys, però, el poble també un altre atractiu: La llibreria Serret, que ha esdevingut un dels pols culturals d’aquesta cruïlla de territoris on conflueixen les Terres de l’Ebre, el Baix Aragó i el Nord del País Valencià. L’any 2009, la seva activitat, fins i tot, va ser reconeguda amb un Premi Nacional de Cultura que atorga la Generalitat de Catalunya. La crisi econòmica i la crisi específica del sector, però, posa el seu futur en perill. “Les vendes disminueixen des de fa uns anys, però no és un problema específic d’esta llibreria, sinó de tot el sector”, ha explicat el llibreter Octavi Serret.

Ara bé, el crit d’alerta de Serret ja ha tingut els seus efectes. Companys, amics i lletraferits del Matarranya, però també de les terres de l’Ebre, els Ports i el Maestrat  han impulsat una campanya a través de les xarxes socials per intentar salvar la llibreria. El crític literari Alberto Díaz promou la creació d’un club de socis, amb tres tarifes diferenciades, que permetrà adquirir els llibres en línia. Un club que sobretot vol consolidar una comunitat real i virtual que fomenti la passió per la lectura i a la vegada la supervivència de la Llibreria Serret.

https://www.youtube.com/watch?v=h7cQ6tpBUCI

Comentaris
X
X