Jardí afirma que les obres del pla de restitució a la Ribera d’Ebre no es desencallaran mai

2018-03-04T20:33:05+00:00 11 de febrer de 2016|Política| ,|0 Comentaris

La paràlisi i l’endarreriment que pateixen les obres de restitució són prova de que l’Estat no tenia cap intenció de fer-les quan va projectar la descontaminació de Flix. És l’acusació que ha llançat l’alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, que continua reclamant que la localitat encara espera el projecte d’un pou i d’un dipòsit d’acumulació d’aigua. Jardí ha fet aquestes declaracions després que les obres que es fes balanç de l’estat de les obres pendents, que no es troba ni a la meitat de l’execució, tot i que havien d’haver acabat el 31 de desembre, moment en el que es va posar fi a la descontaminació del pantà. 

Jardí lamenta la situació en què es troben els projectes però recorda que, si l’estat hagués tingut la intenció de fer les obres de restitució, ja les hauria agilitzat al temps que descontaminava Flix. De fet, ha puntualitzat: “Sempre vaig defensar que les obres no es farien i, per això, l’Estat les va condicionar a fer-les després de la neteja. Si les hagués volgut fer les hauria impulsat abans”. Al respecte, el regidor de Tivissa ha recordat que la descontaminació de Flix “s’ha venut com una inversió de l’Estat a les Terres de l’Ebre” quan, en realitat, “es tracta d’una descontaminació d’urgència per un problema que no havia generat cap col·lectiu del territori”. 

Igual que Tivissa, el gruix de localitats de la Ribera d’Ebre espera el desencallament de totes les obres, ara a més afectades per l’escàndol d’Acuamed. 

Comentaris
X
X